Friday, October 8, 2010

DONUT&DUNIA

SALAM
Morning,evening,night.
Happy winter,spring,summer,autumn***tonggang terbalik sudah**

Hye.Wahh.Setiap kali kalau ada waktu yang taktau nak buat apa selain bermukabuku dan mengqada'kan tidur yang tertangguh akibat melengkapkan semester 1 di PALAM****goodbye palam,jumpa lagi di semester akan datang****,mesti aku teringat kat blog yang jarang-jarang-jarang dan semakin jarang aku singgah.YEhoooo/Asyik teringat je,nak menaipnya,GILA MALAS.Well, I'm not a good writer.Membebel je tau.HAHA.

Cuti yang sangat kosong.Nak berjimba-jimba pun sangat malas rasanya.Kalau zaman habis SPM dulu,makkk aiii.Tak pernah stick at home kott.Setiap minggu keluar.OUHHH.Haishh.Tapi sekarang.mana pergi MOOD HANG OUT aku erk?tersangatlah pelik ^ it's okay darling.Kalau kau kat rumah,macam-macam benda kau boleh buat.Ingat tak time raya haritu,kau da pandai buat donut ala-ala dunkin donut gitu.Walaupun tak sehebat the real dunkin donut: ;(


Tapi okaylah.asalkan habis dimakan dan donut-donut aku selamat sampai ke sistem pencernaan.Itu boleh dianggap sangat terbaik lah.WUOOUUUU.**angkat kening sambil bangga diri***

Yooo.Tinggalkan donut aku di atas, dan mari kita mengomel-omel sedikat tentang dunia.
Dunia? Rasanya macam terlalu banyak cerita yang berlaku di atas dunia.Bahagia,sengsara,sedih,semuanya ada.Hubungan yang berlaku atas dunia pun banyak.No matter la, between siblings or friends.
**Sapa paling cun?**


Tapi,apa yang aku perlu share di sini adalah hubungan antara adik beradik dan keluarga. Sila hargai keluarga anda sendiri.Tak kisahlah baik atau buruk,sila menerima seadanya mereka kerana mereka adalah darah daging anda semua.Kenapa aku macam pakar motivasi ni**habisla kau chique,kang tuptup ada orang suruh bagi ceramah bebas kat TV3 baru tau,huhu.****bing bing bing.
Rasanya aku semakin faham apa yang berlaku dia atas dunia ini.Memang betul, some people said life tak semestinya okay,japjap kita kat atas dan japjap kita kat bawah.So,kita perlu get ready lah untuk berada di bawah dan berusaha untuk tidak berada di bawah. Plus,sila sedar yang orang yang melakukan kesalahan atau orang yang kita rasa mengapa mereka perlu wujud atau orang yang kita fikir kenapalah perangai mereka macam $*&^%(& sebenarnya mereka tidak bersalah atau mungkin ada sebab di sebalik nya mengapa berkeadaan sedemikian.Befikiran positif di setiap keadaan is the best behavior.

Salam.

0 orang bergebang:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...