Saturday, August 13, 2011

Kad Raya Wujud Lagi Ke Tak?



Assalamualaikum

Ramadhan Kareem : Day 13

Jyeah. Baru je sudah Google resepi Mee Ladna. Tidur malam asyik terindu-rindu dengan Mee Ladna Puncak Alam.Huehue. Kalau menjadilah apa yang aku nak kerjakan kat dapur petang ni, nanti aku share resepi*Sikap orang poyo:)*

Okay,WANI YUNUS menyebabkan aku nak buat entri pasal kad raya. Kah kah kah. Past two days, dia ada text aku tanya my address, aku reply lah bagi alamat dengan penuh harapan di dada mesti Wani nak pos kad raya lettew! Oh indahnya dunia kalau Wani betul-betul nak bagi kad raya. Dah berapa tahun dah tak dapat kad raya der! Asyik panggilan raya je, paling kesian pun SMS raya yang di forward. Sungguh tidak eksklusif!

Dengan tenaga empat kerat yang aku ada, aku pergi selongkar almari segala untuk cari kad raya. Malangnya, kad raya yang kawan-kawan bagi dulu semua dah ghaib. Yang tinggal, semua yang suci bersih lagi ni,






Apa yang musykilnya sekarang, ada lagi ke orang nak pos kad raya laa ni? Kesian abang posmen takde kerja nak buat time puasa-puasa cenggini! So, apa yang kita perlu buat? Jom kembalikan tradisi pos kad raya? Sokong Pos Malaysia, cewahh!

3 comments:

  1. lama dah tak trime kad.. hyuhuuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. nak kad raya jugak ! hehe =P

    ReplyDelete
  3. Hahah. Brader TerbangTinggiTinggi komen kat sini hoii:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...