Wednesday, August 10, 2011

Stop Blaming People


Assalamualaikum.Selamat Hari Rabu:`)

Ramadhan Kareem : Day 10

Please stop blaming people. Diri sendiri tak tahu perkara yang sebenarnya berlaku, tetapi mulut rancak cakap benda yang tak pasti betul atau tidak. Nobody’s perfect man! Everybody makes mistakes and they were not born to make mistakes. Jangan asyik mencari kesalahan orang lain tanpa mengetahui perkara disebaliknya. Mulut-mulut kategori longkang hanya akan merosakkan keamanan orang lain. What we need to do is just duduk diam-diam, jaga hal sendiri. Contoh yang paling dekat dengan masyarakat sekarang.


SITUASI 1

source:Google image
"Stop blaming Rebecca Black sebab dia nyanyi lagu paling teruk di dunia.Har har har. Walaupun aku rasa macam nak hantuk kepala kat dinding kalau dengar lagu Friday, tapi buat muka cool je sambil monolog 'hoi,boleh pergi jauh budak ni', hihi".

SITUASI 2 

source:Google image

"Stop blaming Fatin Liyana aka FL kalau korang rasa dia gedik.Kalau dah perangai semulajadi dia macam tu nak buat apa ngeng?"


SITUASI 3

source:Google image

"Stop  blaming Dr Rosti sebab beliau letak jawatan kemudian berlaku huru-hara kecil di UNISEL"


SITUASI 4



"Stop blaming me kalau uols rasa i did something wrong but actually,percayalah iols tak berniat pun untuk buat perkara yang uols rasa salah tuh"



See? Perkara yang nampak agak remeh. Tapi perkara-perkara remah ini lah yang orang dok canang-canang dalam forum-forum bebas alam maya except Situasi 4 tu lah, agak Bimbo untuk siapa yang memulakannya. Dangggg:`)


So, live your own life Eyeh Eyeh. Jangan sibuk-sibuk nak meriahkan hidup orang yang lain dengan cacian/makian/prasangka buruk.

Have a nice day People:`)

4 comments:

  1. stop blaming me because i'm sooo cute babe!!

    kah kah kah

    ReplyDelete
  2. Hahah. I won't blame u just because u said u're soo cute darling.Harharhar

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...