Monday, March 28, 2011

Uncle Slocumm's Recipe

Assalamualaikum.Hai

Pernah tak dengar Uncle Slocumm's Recipe?Haa,kalau tak tahu pergi lari laju-laju dan tarik kuat-kuat plastik roti Gardenia lepastu bukak mata besar-besar tengok betul-betul ada tak dia tulis Uncle Slocumm's Recipe kat situ.Dang dang dang;)Muchooaa.Siapa je yang berani cakap roti Gardenia tak sedap, hangkat kaki sekarang juga. Aku boleh kenyangg without rice but in the presence of Gardenia maii. Lagi-lagi zaman catuan makanan time kat Palam dulu. Haha!Beli set Jumbo untuk 4-5 hari punya makan. Konfem tak lapar. Kalau nak lagi sedap makan le roti Gardenia sambil dengar iklan dia.Ibuuu! Memang terbaik wokk dan memang sungguh lazat. Nikmat makan tuh>.<


Dan apa yang aku nak cerita dalam entri ini adalah perihal roti Gardenia yang Choco Raisin tuh.Pernah beli tak?Try lah. SEDAP.**aku apa je yang tak sedap.Maggie yang dah kembang pun aku tibai**Aduh! Makan sekali mesti rasa nak sumbat dalam mulut banyak-banyak lagi;)



Kalau dulu, aku selalu beli Butterscotch Gardenia.




Sebab aku pikiaq Butterscotch adalah makanan paling sedap selepas Maggie Tomyam.Tapi sebenarnya, yang Choco Raisin tu pun sedap jugak moii.Hihi.Tapi rasanys manis sikit lah sebab coklat kann.
Dan kalau seingat aku lah kan dulu dulu dulu Gardenia pernah jugak produce Mexican Bun tau.Howawawa.Nikmat makan sekali lagi terasa.Fulawehhh.Rasa macam nak buat part-time kat kilang Gardenia pulak dahhh/



Ini nikmat makanan dunia yang memang tak sah kalau korang tak rasa:

  1. Cheese Tart/**eheehee.Hadaoi oi oi.Sedap gila.Lagi-lagi yang baru keluar dari oven. Tak panas sangat dan tak sejuk sangat.Nak nangis lah. FYI, aku tengah belajar nak buat cheese tart tau.Tung tung ada brand Cheese Tart Chique.Sila beli ye.Strawberry is prety delicious than Blackberry dan Rabbeca Black.Adeh salah lagi. Ini yang betul " Strawberry is pretty delicious than blueberry".






  2. GARDENIA- Butterscotch dah Choco Raisin*as stated above:)*
  3. Maggie Tomyam.Tambah lagi rasa nak nangis.Sedap! Wani Yunus cakap rasa maggie tomyam sama macam gulai mak dia.haha/



  4. Spaghetti.Tak kisah lah sape yang masak.Ibu aku nye spaghetti boleh tahan jugak.Hihi.Kalau letak cheese sekampung atas tu lagi super duper power sedap.Ini kalau makan Lee Min Hoo duduk sebelah pun tak perasan. HAHA!



Ini hanya nikmat makanan yang harus dicuba. Tapi:

"My favorite food is always my ibu's cooking"

Kesimpulannya, nafsu makan semakin membuak-buak sekarang ye.Tahan tahan.
Sekian;)




3 comments:

  1. wani:mesti lah ingat
    yana:aku teringat cheese tart yg kat tangge tuh. dah le panas2 lagi.Muahaha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...